Sportfogadó szelvénytípusok – Single – Kombi – Gyűjtő – Trixie – Yankee - Super Yankee

Ebben a részben magát a sportfogadó szelvényeket fogjuk átvenni (single, kombi, gyűjtő, trixie, yankee, super yankee), hiszen a szelvényeknek is van több változata és jó, ha tisztában vagyunk ezekkel a lehetőségekkel.

Single fogadó szelvény:

A single, vagy másnéven egyszeri fogadó szelvény a legegyszerűbb. Egy esemény van a szelvényünkön és annak a kiválasztott opciónak kell teljesülnie, hogy nyertes szelvényről beszélhessünk.

Normál kombinált szelvények:

A másnéven sima kombi szelvények esetén több eseményt, opciót válogatunk 1 szelvényre és ezek mindegyikének nyertesnek kell lennie, hogy a szelvényünk nyertes legyen. Legyen ez 2-3-4 vagy akár 16 választás.

Sportfogadó szelvénytípusok -
Sportfogadó szelvénytípusok -
Sportfogadó szelvénytípusok -

X/Y gyűjtő szelvények:

Ezekben a szelvényekben jön először a csavar. A szelvényünkre felteszünk annyi eseményt, amennyit gondolunk („Y” választás) és meghatározzuk azt is, hogy ebből minimum mennyit kell eltaláljunk, hogy már nyereményhez jussunk (legyen ez „X”). Az X minimum 2 minden esteben! Például legyen az „Y” 4 esemény, az „X” pedig 3. (minimum 2). Így a 4 eseményből 3 eseményt kell eltalálnunk, hogy a szelvényünk sikeres legyen. 3 / 4- kombinak is nevezik ezt sokan, vagy 3-as gyűjtőnek.
A nyeremény kiszámítása itt már picit bonyolultabb. A gyűjtők egyfajta biztonságot biztosítanak számunkra, hiszen 1 hiba esetén is a 3 találatra a szelvényünk még fizet. Sajnos nem büntetlenül teszi ezt meg, mert a gyűjtő fogadás ára 4x-annyiba kerül, mintha csak simán lehúznánk a fogadást egybe, és a 4 találat esetén is kisebb a maximális nyeremény, de biztonságosabb.
Mint a képen is látszódik, ebben az esetben egy szelvényen belül 4 kombináció kerül megjátszásra és aszerint fizet az iroda, hogy melyiket találunk el. Ha mindet akkor egyszerűen mind a 4 kombinációt kifizeti nekünk, ha csak 3-at akkor a kombinációs táblázat alapján számolja el.

Trixie

A Trixie fogadás egy általunk közkedvelt fogadószelvény. Nándi tippadónk szinte naponta használja. Lényege, hogy minimum 3 eseményünk legyen. Az eseményeket 3x2 gyűjtőbe és egyszer egyenesbe is megjátssza a Trixie névre keresztelt szelvény.

Ebben az esetben az alaptétünk négyszeresét kell kifizetnünk a szelvényre.
Ha mi 10.000 Ft-ot szeretnénk megjátszani, mivel a bankroll szerint 10. 000 Ft nekünk egy egység, akkor a tétnek 2.500 FT-t kell beírni a szelvényen, hogy 10.000 FT -legyen a valós tét.

Ezek a kombinációs fogadások, mint például a Trixie igazán csak magasabb nyereményszorzóknál eredményesek. Minimum 2,6x vagy még magasabb nyereményszorzó ajánlott. Tippadónk egyik kedvenc opciója a GG1X2 (Mindkét csapat szerez gólt/eredmény), így tökéletes választás ez a kombinált fogadás, mint például a Trixie, mivel sokszor 6-7-akár 10 feletti szorzókra is fogad.

Yankee

A Yankee a Trixie működési elvét viszi tovább, csak már 4 opcióra bontva és 11x alaptétre osztva.
1 szelvényen belül készül nekünk:
6db 2-es gyűjtő
4db 3-as gyűjtő
1db 4-es gyűjtő, azaz egyenes kötés
A nagy oddsoknak köszönhetően akár 2 találat esetén és nyereségesek lehetünk, és izgulhatunk egy hihetetlen nyereményért.

Super Yankee

A Yankee nagytestvérének is nevezhetnénk, itt 5 opciót válaszhatunk. A következőkép oszlik meg a kötési rendszer 26 db fogadása:

10 db 2-es gyűjtő
10 db 3-as gyűjtő
5 db 4-es gyűjtő
1 db egyenes kötés
Mindezt 26 szoros alaptétért.

Íratkozz fel hírlevelünkre!