Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Ebben a részben átveszük a leggyakrabban használt fogadási opciókat és azok jelentéseit a könnyebb opcióktól a bonyolultnak tűnő opciókig, mint például az Ázsiai hendikep (helyesen – hendicap), a labdarúgás kínálatára.

Ezek a fogadási opciók a következők:

• Játékidő eredménye, végkimenetele (sokszor használt rövidítése 1x2)
• Dupla esély
• Nincs fogadás döntetlenre (sokszor használt rövidítése DND)
• Félidő eredmény
• Félidő/játékidő eredmény
• Mindkét félidőt megnyeri
• Megnyeri az egyik félidőt
• Pontos eredmény (sokszor használt rövidítése PE/CS)
• Fogadás gólokra
• Mindkét csapat szerez gólt igen/nem (sokszor használt rövidítése GG/BTS)
• Eredmény/mindkét csapat szerez gólt igen/nem (sokszor használt rövidítése GG1x2/1x2GG/1x2BTS/BTS 1x2)
• Csapatgólok
• Gólok száma pontosan
• Gólszerző
• Szögletek
• Ázsiai szögletek száma
• Büntetőlapok száma
• Hendikep fogadás
• ÁZSIAI HENDIKEP – EREDMÉNY PIAC

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Játékidő eredménye, végkimenetele (sokszor használt rövidítése 1x2)

Három választási lehetőség van:
- hazai csapat nyer
- döntetlen
- vendég csapat nyer

Az állatalunk kiválasztott csapatnak a három eredmény egyikét kell elérnie a játékidő alatt, hogy szelvényünk nyertes végkimenetelű legyen.
Fontos kiemelni, hogy amikor erre a fogadási opcióra fogadunk a normál 90 perc és annak hosszabbítása számít bele. Amikor egy mérkőzés tegyük fel továbbjutásért megy és 2x15 perc hosszabbítás következik, a fogadási opciónk arra már nem vonatkozik.

Dupla esély:

Egyszerre két eredményre is fogadhatunk.
Három választási lehetőségünk van:

- 1X Hazai csapat nyer vagy döntetlen
- 2X Vendég csapat nyer vagy döntetlen
- 12 Hazai vagy a vendégcsapat nyeri meg a mérkőzést

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Nincs fogadás döntetlenre (sokszor használt rövidítése DND):

Ahogy a nevében is szerepel, ebben a fogadásban nincs lehetőséged a döntetlenre fogadni, kizárólag hazai vagy vendég győzelemre lehet tippelni. Döntetlen esetén az általad megtett tét visszajár.

Félidő eredmény:

A mérkőzés első felének a végkimenetelét tippelhetjük meg: hazai győzelem, döntetlen, vendég győzelem.

Félidő/játékidő eredmény:

Az általunk választott eredménynek kell bekövetkeznie mindkét félidőben.

Mindkét félidőt megnyeri:

Az általunk választott csapatnak az első és a második félidőben is fölényben kell végezzen, tehát mind két félidőt meg kell nyerje ahhoz, hogy a szelvényünk nyertes végkimenetelű legyen.

Megnyeri az egyik félidőt:

Ebben az esetben a választott csapatnak az egyik félidőt legyen az az első, vagy legyen a második meg kell nyernie végeredménytől függetlenül.

Pontos eredmény (sokszor használt rövidítése PE/CS):

Ez egy igen nehéz fogadási forma, amelyben a mérkőzés pontos eredményének az eltalálásával lehet a szelvényed nyertes végkimenetelű.
Fontos kiemelni, hogy amikor erre a fogadási opcióra fogadunk a normál 90 perc és annak hosszabbítása számít bele. Amikor egy mérkőzés tegyük fel továbbjutásért megy és 2x15 perc hosszabbítás következik a fogadási opciónk arra már nem vonatkozik.

Fogadás gólokra:

Az irodák több opciót is biztosítanak a gólokra való fogadásohoz.
Legyen ez a gólok alatt vagy felett.
-0,5 felett, azaz lesz 1 gól, 0,5 alatt, azaz 0-0
-1,5 felett, azaz lesz legalább 2 gól, 1,5 alatt, azaz maximum 1 gól lehet
-2,5 felett, vagyis lesz legalább 3 gól, 2,5 alatt maximum 2 gól
És így tovább akár 9,5-gólig is bizonyos ligákon.

Mindkét csapat szerez gólt igen/nem (sokszor használt rövidítése GG/BTS):

Ebben az esetben mindkét félnek be kell találnia az ellenfél kapujában. „Nem” fogadás esetén ép ellenkezőleg: nem kell, hogy betaláljon mind2 csapatnak.

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Eredmény/mindkét csapat szerez gólt igen/nem (sokszor használt rövidítése GG1x2/1x2GG/1x2BTS/BTS 1x2):

A mérkőzés kimenetele mellet megfogadhatjuk azt is, hogy mindkét csapat szerez gólt, vagy sem. Nándi tippadónk egyik kedvenc opciója, habár a legnehezebb opciók egyike, hiszen nem csak azt jósoljuk meg hogy ki nyer, hanem abban az esetben, ha az igen opciót választjuk egy bonyolult kombinált eredmény jön ki: „Nyertes csapat+2,5 over + mindkettő betalál”, így nem véletlenül ennek az opciónak nagyon magas a nyereményszorzója.

Csapatgólok:

Ebben az esetben kizárólag az általunk választott csapat góljainak száma számít a mérkőzésen. Legyen ez alatt vagy felett választás.

Gólok száma pontosan:

A mérkőzés 90 + normál játékidő hosszabbításában a gólok számának kell megjegyezzen az általunk választott számmal.

Gólszerző:

A mérkőzésen egy adott játékosra fogadhatunk, aki gólt szerez, ez akár több gólra is vonatkozhat. A választás érvénytelen, ha a játékos nem lép pályára és a tét visszajár.

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Szögletek:

Az általunk választott mérkőzésen lehetőségünk van fogadni a szögletek számára, akár egy adott érték fölött, alatt opcióval, illetve megadhatjuk a szögletet számát pontosan. Például:
6 felett abban az esetben nyerünk, ha 6-nál több szöglet van a mérkőzésen.
6 alatt abban az esetben nyerünk, ha 6-nál kevesebb szöglet esik a mérkőzésen.
Pontosan 6 szöglet.
Fogadhatunk kimondottan egy adott csapat szögleteinek számára is. Ebben az esetben csak a választott csapat szögleteinek számát kell számolnunk. Sűrűn használt fogadási opció a bet365 kínálatában, ezt a fogadáskészítőben érhetjük el.

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

Ázsiai szögletek száma:

Ezt fontos kiemelnünk, mert Nándi tippadónk sűrűn fogad erre az opcióra, hiszen egy nagyon nagy value-t képvisel élő fogadások tekintetében. A sima és az Ázsiai hendikep között az a különbség, hogy itt csak két opció játszik: alatt és felett. Ha pontosan annyi szöglet lesz, mint az értékhatár, amit választottunk, akkor a tétünk visszajár. Példa:
Ázsiai szögletek száma esetén legyen az egy élő 12 szöglet felett opció. 12 szöglet alatt vesztettünk; 12-szöglet esetén a tét visszajár; 12 szöglet felett, vagyis 13 szöglet esetén nyert a fogadás.

Büntetőlapok száma:

Sárga, illetve piros lapok mennyiségére fogadhatunk. Az általunk választott érték alá, vagy felé opcióval.

Hendikep fogadás:

Ebben az opcióban a csapatokat erősíthetjük, vagy ép gyengíthetjük. Adhatunk nekik 1-2-3…. gólt is akár, vagy elverhetünk 1-2-3.. gólt.

Példa:
Real Madrid – Levante
A hazai csapat egyértelműen erősebb, így fogadhatunk akár arra, hogy -1 -es hendivel is nyer a Levante ellen, szóval legalább 2-0 vagy 3-1, 4-2 eredményeket kell elérnie, azaz kettővel kell nyernie.
De nem csak nyerethetünk, adhatunk +5 gólt a Levante együttesének is, ha mi úgy gondoljuk, hogy az a fogadási opció jó lehet. Vagy akár adhatunk +2 gólt a Levante együttesének, és így döntetlenre fogadunk ebben az esetben, ha 2-0 vagy 3-1 a 2 kapott gólnak köszönhetően máris 2-2 vagy éppen 3-3 lesz az eredmény.

Fogadási opciók és az ázsiai hendikep részletesen

ÁZSIAI HENDIKEP – EREDMÉNY PIAC

A sima hendikep fogadáshoz hasonló az ázsiai hendikep (angolul Asian Handicap). Sok helyen az AH rövidítéssel hivatkoznak az ilyen jellegű tippekre. Több fajtája van, amelyeknél két kimenetel közül kell választanod és egyes esetekben a téted két részre oszlik.

Pluszos ázsiai hendikepek

AH +0.0 - ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai megfelelője, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót. AH +0.25 - akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányban megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy DNB (draw no bet) fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz.
AH +0.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet.
AH +0.75 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +1.0 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.
AH +1.25 - akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
AH +1.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.
AH +1.75 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
AH +2.0 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.
AH +2.25 - akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. AH +2.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlen játszik vagy kevesebb, mint 3 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.

Mínuszos ázsiai hendikepek

AH -0.25 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
AH -0.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.
AH -0.75 - akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
AH -1.0 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.
AH -1.25 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
AH -1.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót.
AH -1.75 - akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
AH -2.0 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.
AH -2.25 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük.
AH -2.50 - akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.

ÁZSIAI HENDIKEP – GÓLOK SZÁMA

Az ázsiai hendikep gólok száma fogadás (Ázsiai összes gól fogadásként is ismert) hasonlóan működik a gólok száma fogadáshoz. Egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy jobban járunk az ázsiai típusú összes gól fogadásokkal: ▪ A tét 50%-át visszakapjuk, ha a fogadás "fél vesztes". ▪ Lehetséges nyeremény 50%-át kifizetik, ha a fogadás "fél nyertes". A következő oldalon egy táblázatban összefoglalva található a különböző ázsiai gól típusú fogadások lehetséges kimeneteleit.

ÁZSIAI HENDIKEP – GÓLOK SZÁMA PÉLDATÁR

Gólok száma fogadás Mérkőzés összes góljai Fogadás eredménye Gólok száma fogadás Mérkőzés összes góljai Fogadás eredménye
Felett 0.5 0 Vesztett Alatt 0.5 0 Nyert
Felett 0.5 1 Nyert Alatt 0.5 1 Vesztett
Felett 0.75 0 Vesztett Alatt 0.75 0 Nyert
Felett 0.75 1 Félig nyert Alatt 0.75 1 Félig vesztett
Felett 0.75 2+ Nyert Alatt 0.75 2+ Vesztett
Felett 1 0 Vesztett Alatt 1 0 Nyert
Felett 1 1 Tét visszajár Alatt 1 1 Tét visszajár
Felett 1 2+ Nyert Alatt 1 2+ Vesztett
Felett 1.25 0 Vesztett Alatt 1.25 0 Nyert
Felett 1.25 1 Félig vesztett Alatt 1.25 1 Félig nyert
Felett 1.25 2+ Nyert Alatt 1.25 2+ Vesztett
Felett 1.5 0 & 1 Vesztett Alatt 1.5 0 & 1 Nyert
Felett 1.5 2+ Nyert Alatt 1.5 2+ Vesztett
Felett 1.75 0 & 1 Vesztett Alatt 1.75 0 & 1 Nyert
Felett 1.75 2 Félig nyert Alatt 1.75 2 Félig vesztett
Felett 1.75 3+ Nyert Alatt 1.75 3+ Vesztett
Felett 2 0 & 1 Vesztett Alatt 2 0 & 1 Nyert
Felett 2 2 Tét visszajár Alatt 2 2 Tét visszajár
Felett 2 3+ Nyert Alatt 2 3+ Vesztett
Felett 2.25 0 & 1 Vesztett Alatt 2.25 0 & 1 Nyert
Felett 2.25 2 Félig vesztett Alatt 2.25 2 Félig nyert
Felett 2.25 3+ Nyert Alatt 2.25 3+ Vesztett
Felett 2.5 0, 1 & 2 Vesztett Alatt 2.5 0, 1 & 2 Nyert
Felett 2.5 3+ Nyert Alatt 2.5 3+ Vesztett
Felett 2.75 0, 1 & 2 Vesztett Alatt 2.75 0, 1 & 2 Nyert
Felett 2.75 3 Félig nyert Alatt 2.75 3 Félig vesztett
Felett 2.75 4+ Nyert Alatt 2.75 4+ Vesztett
Felett 3 0, 1 & 2 Vesztett Alatt 3 0, 1 & 2 Nyert
Felett 3 3 Tét visszajár Alatt 3 3 Tét visszajár
Felett 3 4+ Nyert Alatt 3 4+ Vesztett
Felett 3.25 0, 1 & 2 Vesztett Alatt 3.25 0, 1 & 2 Nyert
Felett 3.25 3 Félig vesztett Alatt 3.25 3 Félig nyert
Felett 3.25 4+ Nyert Alatt 3.25 4+ Vesztett
Felett 3.5 0, 1, 2 & 3 Vesztett Alatt 3.5 0, 1, 2 & 3 Nyert
Felett 3.5 4+ Nyert Alatt 3.5 4+ Vesztett

Íratkozz fel hírlevelünkre!