Lehet nyereséges a sportfogadás?

Amennyiben olyan befektetési lehetőséget keresel, amivel nincs különösebb feladatod, csupán lekötöd valamiben a pénzed és passzívan termeli a hozamot – akkor azt kell mondanom, hogy a sportfogadás, mint befektetés nem ilyen.

Ennek a befektetési módnak a legnagyobb veszélye:

A sportfogadásnak van egy nagyon súlyos árnyoldala is, amivel tisztába kell legyél! A 2. leckében írtam, hogy a sportfogadás szerencsejáték azok számára, akik nem tudatosan végzik ezt a tevékenységet és nem fektetnek bele kellő energiát. A szerencsejáték függőséghez is vezethet. A kutatások szerint a teljes magyar lakosság 6% küzd már szerencsejáték függőséggel és közel 10% a peremén táncol.
Amennyiben te is hajlamos vagy túlzásokba esni, és tudod magadról, hogy nincs megfelelő önkontrollod vagy anyagi kereted, hogy megenged a játékot magadnak, akkor pláne törekedj a tudatos sportfogadás elsajátítására, vagy inkább ne is fogadj!

Esetleg, ha már a szerencsejáték rabjának érzed magad, keresd fel a következő szervet:
Elte szerencsejátékos segélytelefon

Amennyiben úgy érzed, hogy képes vagy megállni, vágjunk is bele!

Lehet a nyereséges a sportfogadás – Sportfogadás akadémia - TipsterBase

Mi a sportfogadásra, mint befektetésre tekintünk nem mint egy egyszerű hobbira

A sportfogadás egyértelműen hosszútávon válik igazán jövedelmezővé és nem csak attól függ mióta játszol és mennyi időt teszel bele. 6 fő szempontot emelünk ki nektek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy nyereségesek lehessünk hosszútávon.

1. Stratégia

A stratégia kiválasztása az első legfontosabb feladatunk. Számtalan működőképes stratégia található az interneten és szinte minden sportfogadó másra esküszik. Egy biztos, maga a stratégia a fogadásban elengedhetetlen szerepet tölt be bármelyiket is válasszuk, egyfajta keretet ad a fogadásainkhoz, legyen az egy ismert matematikai stratégia vagy egy kifejezet sportfogadó által kitalált stratégia.

A leckéink során megismerkedhetek többféle működő stratégiával, hogy mindenki saját maga eldönthesse, hogy neki mi a legszimpatikusabb és akár azt játssza a későbbiekben.

2. Tőke a sportfogadásban "Bankroll"

A Bankroll egyszerű definíciója: az a pénz, amit a fogadásra tudunk száni úgy, hogy azt ne a mindennapi élet terhére tegyük, ne a család megtakarítása legyen és elvesztése esetén se kerüljünk ezáltal semmiféle komolyabb hátrányba. Illetve, menet közben se kelljen hozzányúlni, kivenni abból, mivel a sportfogadásban a hosszútávú célok eléréséhez szükséges a biztos alaptőke.

Itt a több éves tapasztalatunk alapján mondhatjuk nektek azt, hogy elengedhetetlen a “Bankroll-t” előre meghatározni és egyben kezelni. Az oldalunkon vezetett tippadók stratégiáit, ezért mi mindig egységrendszerben vezetjük, hogy egy átlátható pontos képet kapjanak a tagjaink mi hozható ki a pénzükből, mivel mindenkinek más és más az alaptétje.

Lehet a nyereséges a sportfogadás – Sportfogadás akadémia - TipsterBase

3. Tőkekezelés a sportfogadásban "Bankroll Menedzsment"

A bankroll menedzsment a fogadásra szánt tőkénk megfelelő kezelése.
Nem elég, hogy egy bizonyos összeg rendelkezésünkre áll a fogadáshoz, ezt az összeget fel kell osztanunk különböző szempontok alapján. Egy stratégiát követve előre meghatározott összegekkel kell fogadni, vagy a tippadó által javasolt téteket kell feltenni. Egy valóban profi és nyereséges tippadó mindig gondoskodik arról, hogy a követői pontos tétkezelés mentén követhessék őt.
(Bankroll Menedzsment-ről pontosabban a következő részekben)

4. Önkontroll / Türelem

A türelem és önkontroll elengedhetetlen ahhoz, hogy nyereséges sportfogadók lehessünk. A sportfogadással, ami egy szerencsejáték, nem nyerhet minden nap az ember, még akkor sem, ha tudatosan teszi azt. Egy 100%-ig pontosan kielemezett, jól leinformált mérkőzésen is lehetnek olyan befolyásoló tényezők, mint a szakadó eső, hó, sérülés, piros lap és még sorolhatnánk, ami megváltoztatja a várt eredményt. Ha az ember higgadt tud maradni és türelmesen követi az általa választott stratégiát, előbb-utóbb az biztosan meghozza a gyümölcsét.

Lehet a nyereséges a sportfogadás – Sportfogadás akadémia - TipsterBase

5.Megfelelő fogadóirodák kiválasztása

Manapság egy nagyon nagy előnyünk, hogy a sportfogadás népszerűsége miatt az irodák közt verseny van. Így sokszor a nyereményszorzók közt nagyobb eltérések is lehetnek.
Többször tapasztaltunk akár 0.3-0,5, azaz három-öt tized eltérést is irodánkként, ami hosszútávon nem kevés pénzt különbséghez vezet. Gondoljunk bele 10.000-Ft feltett tét esetén a 0.3 eltérés 3.000 ft különbséget eredményez, ezért érdemes legalább a “Bankrollt” 3 irodában elhelyezni.

A következő részben irodát is ajánlunk és össze is hasonlítjuk az offline és online sportfogadást.

6.Tippadó szolgáltatások / Tipszterek

Kezdő és haladó szinten is mindenféleképp ajánlott tipstereket - tippadó szolgáltatásokat követni.

Lehet a nyereséges a sportfogadás – Sportfogadás akadémia - TipsterBase

Fontos szempontok elé kell viszont támaszd a szolgáltatást:

• Mindenféleképpen legyen a szolgáltatás komolyan vehető.
• Fontos, hogy pontos ajánlást kapj, ne csak behányt ötleteket.
• Nagyon fontos, hogy pontos tétkezeléssel rendelkezzen.
• A tippadónak legyen egy átlátható leírása, ahol leírja milyen szelvényekre számíthatsz, legyenek ezek “PRE”, azaz mérkőzés előtt, vagy “LIVE”, azaz élő fogadások.
• Átlátható, korrekt statisztikát bírjon felmutatni.

Kerüld azokat a szolgáltatásokat, amelyekben:

• Nincs megfelelő “Bankroll Menedzsment”
• Nincs konkrét tipp
• Hirdetéseikben óra/sportkocsi/köteg pénzzel hirdetnek.
• Ahol gyors meggazdagodással kecsegtetnek.
• Ahol papíron fogadnak.
• A túl olcsó szolgáltatás is gyanús lehet, mert egy komolyabb tippadónak rengeteg idejébe és energiájába telik a megfelelő tippek kiválasztása és ezt meg kell fizessük.

Ha mégsem követnél tippadót, vagy tippadó szolgáltatást és saját magad választod ki a fogadásaid, fontos, hogy próbálj meg ne a top ligás bajnokságokra specializálódni, hiszen a boki-k -oddsmesterek, akik a nyereményszorzókért felelősek- is ezekre specializálódnak. Jóval nagyobb értéket és elárazott nyereményszorzókat lehet a kisebb ligákon megtalálni, és eltalálni azt!

Lehet a nyereséges a sportfogadás – Sportfogadás akadémia - TipsterBase

Íratkozz fel hírlevelünkre!