Value fogadás

A legtöbb sportfogadó nincs tisztában azzal, mit értünk value fogadás, más néven értékfogadás alatt. Elkerülhetetlen, hogy megismerkedjünk a fogalom jelentésével és használatával, ha komolyabban szeretnénk foglalkozni a sportfogadással.

Mi is a value fogadás egyszerű magyarázata?

Minden olyan fogadást, aminek az online fogadóiroda által kínált opció nyereményszorzója nagyobb, mint az általunk vagy a tippadónk által gondolt reális nyereményszorzó value bet-nek hívunk. Miért ne élnénk azzal a lehetőséggel, ha az iroda hajlandó több pénzt is kifizetni az általunk gondolt opció esélyei alapján, hiszen ez még több nyereséget jelent?

Az értékfogadások jelentősége, hogy hosszútávon az elárazott nyereményszorzók megtételével még nagyobb előnyt szerezhessünk a sportfogadó oldalakkal szemben. Amikor egy value fogadást teszünk meg, úgy is mondhatnánk egy értékfogadást kötöttünk.

Value fogadás tipsterbase
Value fogadás tipsterbase

De valóban ilyen pofon egyszerű lenne a value fogadás?

Az igazi „value”, azaz értékfogadásokat egy átlagos sportfogadó már, vagy nem is fedez fel a legtöbb esetben.

Manapság bárki számára elérhető az online sportfogadás akár pár perc alatt is, de igazán nagyon kevés ember nyereséges valójában a fogadásaiban. Ennek fő oka a sportfogadók képzetségének hiánya. Továbbá a rossz berögződések miatt a legtöbb fogadó csak adott napban tud gondolkozni, mind a kínálat, mind a tőkekezelés kapcsán egyaránt.

A profi sportfogadók nem a napi kínálatban gondolkoznak, mert a mérkőzések opciói az online fogadóirodákban már napokkal a mérkőzés előtt elérhetőek. Sokszor 3-5 nappal hamarabb lehet fogadni egy általunk várt eseményre. A legtöbb esetben mire egy átlagos sportfogadó megnézi a napi kínálatot, azt már az úgynevezett „Shark Playerek” leütik, ezáltal a nyereményszorzója addigra lecsökken az opciónak, így kevesebbet ér az esetleges találatunk is.

Egy átlagos sportfogadó nem is gondol bele, mit veszít egy esetleges odds esésen, azaz azon, hogy a nyereményszorzó tegyük fel 2,6-ról 2-re csökkent, mire a napi kínálatban azt megteszi. Ezért fontos a megfelelő időzítés a sportfogadásban. Például prematch tippadónk, Alane sok esetben 4-5 nappal előre kiad egy általa várt, jónak vélt fogadást, mivel jól tudja azt, hogy a mérkőzés napján valószínűleg már nem tudjuk olyan nyereményszorzó mellett megfogadni azt az opciót és ezáltal kihasználjuk a value fogadás lehetőségét.

Amennyiben egy korai fogadásunk nyeremény szorzója csökken, jó visszaigazolás lehet arra, hogy egy value fogadást sikerült kötnünk rá. Például, ha mi hétfőn megtettük a QPR győzelmét 2.9-es nyereményszorzón, de a mérkőzés napján, szerdán már csak 2.1-es odds mellett tudnánk ugyan azt az opciót megfogadni, - a mérkőzés végeredményétől függetlenül - mi már egy jó értékfogadást kötöttünk azzal szemben, aki ugyanezt 2.1-es oddson játszotta meg.

A leggyakoribb előfordulása az igazán jó value fogadásoknak a „live”, azaz az élő fogadásokban van. Sok esetben a mérkőzés nem mindig úgy alakul, ahogy előre számítottunk rá. Például az esélyesebb csapat hátrányba kerül, így nyílnak meg új opciók vagy jó line lehetőségek, amire érdemes a mérkőzés képe alapján fogadni. A mérkőzésen az idő múlásával és a mérkőzés alakulásával a fogadóirodák folyamatosan változtatják oddsaikat, így az ebből keletkezet lehetőségeket lehet kihasználni.

Nem csak a nyereményszorzó követése lehet value fogadás

Sok esetben, nem csak az irodákkal, hanem a profi értékfogadókkal is versenyzünk a jó „line” fogadásokért. A „line” szó alatt a sportfogadásban az opciókra gondolunk, mint például egy kosármérkőzésen a „160 pont felett” vagy a „160 pont alatt” opciót másképpen „under line 160”, vagy „over line 160”-nak is nevezik. Egy általunk jónak vélt opciót élőben megrakhatja más is, ezzel elmozdítva a „line”-t, azaz a határértéket, amit ha szerencsénk van egy másik fogadóirodában még van esélyünk lekövetni.
Példának hoztunk egy kosár mérkőzést. 165 feletti line-t néztünk ki a Bet365 kínálatában. A fogadás pillanatában a line már csak 175 felett elérhető. Ebben az esetben se csüggedjünk, próbáljunk meg gyorsan reagálni és egy általunk használt másik irodában megfogadni ezt az opciót.
Sokan kifejezetten a „line” mozgásokra figyelnek, hogy melyik irodában milyen opción rakható egy adott „line” ugyanazon a mérkőzésen. Amennyiben nagy a különbség megteszik azt, hiszen a „line” mozgása is jelentőséggel bír. Valószínűleg a mérkőzésről van valami információ, ami alapján valamelyik irodában jobban megfogadták azt.

Ezáltal nem csak az oddsokban lehet értéket találni, hanem a line mozgásokban is.

Megtanulható-e a value fogadás?

Mint a legtöbb dolog a value fogadás is megtanulható. Ahhoz, hogy valaki jól mérje fel mi számít értékfogadásnak nem csak egy adott témában kell jártasnak lennie, hanem párhuzamosan kell fejlődnie minden területen a sportfogadásban. Viszont van pár alapszabály amire jó, ha odafigyelünk.
A fogadóirodák oddsmesterei általában a legnagyobb bajnokságokkal vannak a legjobban tisztában, ezekben a bajnokságokban nem sok esélyünk van az értékfogadásra.
A legnagyobb bajnokságokra fogadnak a legtöbben ezért, az oddsok nem sokat változnak.
Próbálj meg kisebb bajokságokra ráállni, nyomon követni a választott bajnokság híreit, hiányzóit és igazolásait. Tanuld meg az általad választott bajnokság menetrendjét, és a mérkőzések felkerülésének idejét az irodákban!

Value fogadás tipsterbase

Két lehetőséged van, ha value fogadásokkal szeretnél foglalkozni.
• Előfizetsz a Tipsterbase által biztosított value tippadóira, ezesetben csak a tippeket kell megjátszanod, amit általunk tesztelt, megbízható statisztikával vezetett tipsterek biztosítanak.
• Amennyiben a value fogadást szeretnéd saját magad elsajátítani, abban az esetben egy átfogó képzést biztosítunk oldalunkon.

Előfizetés Sportfogadás akadémia

A Tipsterbase csapata azon dolgozik, hogy egy teljesen kezdő sportfogadónak is átfogó képzést tudjunk biztosítani ahhoz, hogy sikeres fogadó válhasson belőle. A sportfogadásra, mint hosszútávú befektetésre kell tekinteni és ahhoz, hogy profi szinten tudjuk űzni, mint minden mást, meg kell tanulni ezt is.
Csatlakozz az online sportfogadás képzésünkhöz! A teljesen kezdő sportfogadótól a profi szintig várunk a tananyagainkkal! Sportfogadás akadémia
Úgy gondoljuk, hogy kellő tudást és mentalitás változást biztosítunk képzésünk elvégzésével.

Hasznos weboldalak érték fogadók számára

A nyereményszorzók nagyon szorosan követik egymást a különböző online fogadóirodákban. A Bet365 kínálatában megtalálható oddsok alakulását követik le az online irodák 99%-ban. Vannak olyan alkalmak, amikor a Bet365 kínálatában a szorzó már esett, de még a többi iroda legyen az Unibet vagy Tippmixpro még nem követte le ezt és az opció fogadható még magasabb szorzóval.
A „line” fogadási opciónál ugyanezt tapasztalhatják a kicsit jártasabb sportfogadók.
Mindenképpen azt javasoljuk azoknak, akik az online sportfogadás mellett döntenek minimum 2-3 fogadóirodánál regisztráljanak. Általunk ajánlott irodák:

Unibet regisztráció

100% első befizetés bónusz 20.000 Ft-ig

Hasznos oldalak fogadóirodák oddsainak monitorozására:
https://hu.betsapi.com/
https://www.nowgoal6.com
https://www.oddsportal.com

A Value szolgáltatásunk

A „Value Live” szolgáltatásunk egy telegram csatornán zajlik, ahol Nándi élő érték labdarúgás tippeket oszt meg velünk. Kiemelkedően magas oddsokon és jó találati arány mellett. Az élő fogadásokban a tippadónak könnyeb dolga van, hiszen a mérkőzésből sok információ olvasható egy tapasztalt sportfogadó számára.

Tétkezelés itt a következő: BANK/40=1 egység
Általunk ajánlott minimum „Bank”, azaz tőke: 100.000ft.

A fogadásokat a következő két fogadóirodában tudjátok 100%-ban lekövetni.

Unibet regisztráció

100% első befizetés bónusz 20.000 Ft-ig

Íratkozz fel hírlevelünkre!